יום שני, 21 ביולי 2014

RAID

סיכום קצר על סוגי RAID

RAID 0   striping
חיבור שני כוננים ב-RAID 0.
RAID 1  mirror 
חיבור שני כוננים ב-RAID 1.
RAID 2 לא שימושי

RAID 3
כונן אחד של זוגיות ושאר הכוננים מאחסנים מידע
חיבור ארבעה כוננים ב-RAID 3.

RAID 4
כמו RAID 3, מערך של שלושה כוננים לפחות, שבו כונן אחד של זוגיות ושאר הכוננים מאחסנים מידע. בניגוד ל-RAID 3, כאן המידע מחולק ברמה של בלוק בגודל מסילה (מעגל על הדיסק ברדיוס מסוים) או גזרה (חלק ממסילה). בשיטה זו, קריאה של בלוק אחד תיגש לדיסק אחד בלבד. כתיבה של בלוק דורשת קריאה של הבלוק שיוחלף ושל בלוק הזוגיות המתאים וכתיבה של הבלוק החדש ושל בלוק הזוגיות החדש.

RAID 5
 מערך של שלושה כוננים לפחות, שבהם המידע והזוגיות מפוזרים בין כל הכוננים, והזוגיות נכתבת ברמת הבלוק כמו ב-RAID 4. מכיוון שהזוגיות מפוזרת בין כל הכוננים, הכתיבה אינה תלויה בכונן אחד וניתן לבצע מספר פעולות כתיבה בו-זמנית. גם כאן, ניצול המקום הוא כמו במערך RAID 3.
חיבור ארבעה כוננים ב-RAID 5.

RAID 6   מערך של ארבעה כוננים לפחות, בו על כל מספר בלוקים כמספר הכוננים נשמרים שני בלוקים של תיקון שגיאות בקוד ריד-סולומון. פיזור המידע נעשה כמו ב-RAID 5.
חיבור חמישה כוננים ב-RAID 6.
כפי שניתן לראות בשרטוט, לכל קבוצת בלוקים יש שני בלוקים של זוגיות, המפוזרים בכוננים השונים בצורה מחזורית.
RAID 0-1 הכוננים מקובצים למערכי RAID 0 המנוהלים ככוננים במערך RAID 1. כלומר, המידע מחולק לקטעים כדי לאפשר גישה מקבילית ומשוכפל בין קבוצות הכוננים.
חיבור ארבעה כוננים ב-RAID 0+1
שיטה זו מכונה גם RAID 01.
0-RAID 1  הכוננים מקובצים למערכי RAID 1 המנוהלים ככוננים במערך RAID 0. כלומר, המידע משוכפל בכל קבוצה בין הכוננים ומחולק לקטעים בין הקבוצות. כלומר, הקטע הראשון במערך יישמר בקבוצה אחת, הבא יישמר בקבוצה הבאה וכו'. כאמור, כל קבוצה משכפלת את המידע כמספר הכוננים בקבוצה.
חיבור ארבעה כוננים ב-RAID 10.
שיטה זו מכונה גם RAID 1+0 ו-1E


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה